A budapesti mozik történetének feldolgozásához a tematikus anyaggyűjtés 1996-ban kezdõdött el a Tabán moziban a Mozgókép és Befogadás Alapítvány ösztöndíjának segítségével.
 Elõzményként az 1995-ben a film és egyben az elsõ vetítés 100. évfordulójára rendezett kiállítást -a mozi elõterében- a Magyar Mozgókép Alapítvány és a Nemzeti Kulturális Alap támogatta. A kutatás jelenleg ösztöndíjjal nem támogatott a dologi költségeket a további gyűjtõ munka folytatásához a
Nemzeti Kulturális Alap biztosítja.
Többek között ez a támogatás tette lehetõvé 1997-ben a Corvin mozi 75. és a Duna mozi 6o. alapítási évfordulója kapcsán rendezett kiállításokat.
  

Corvin anno...

Corvin mozgóképszínház története

képekben és dokumentumokban (Egy kiállítás margójára)

Szerkesztette, írta, válogatta: Csiffáry Gabriella és Kalcsú Éva
A reprodukciókat készítette: Vékás Magdolna

Az anyag összegyűjtésében nyújtott segítségükért köszönetet mondunk: Fabó Beának, Király Ilonának, valamint a Budapest Fõváros Levéltára, az MNM Történeti Fotótára, a BTM Kiscelli Múzeuma, a Magyar Filmintézet Könyvtára, , a Magyar Országos Levéltár Legújabbkori Osztálya, a MOL MDP-MSZMP iratok Osztálya, a Politikatörténeti Intézet Levéltára, az Országos Széchenyi Könyvtár Plakát-,és Aprónyomtatványtára, Budapest Film Fõmérnökség  és a Fõvárosi Szabó Ervin Könyvtár Budapest Gyűjtemény munkatársainak.
A kiállítás támogatói: Budapest Fõváros Levéltára, Budapesti Mozitörténeti Gyűjtemény - Tabán mozi, Budapest Film Rt., Nemzeti Kulturális Alap, Budapest Fõvárosi Közgyűlés Kulturális Bizottsága, Corvin Budapest Filmpalota.
 
A kiállítás meghívója
Szórólap
A Corvin Filmpalotában 1997. november 21-én megrendezett emlékkiállítás dokumentumai.
Digitális szerkesztés: Csiffáry Tamás, Galambos Sándor